Ik realiseer me zomaar ineens dat ik vrij ben. Helemaal vrij. Dat ik een keuze heb. Ik heb de keuze om naar Nieuw-Zeeland op vakantie te gaan, of om een nieuwe jurk te kopen. Om lipstick te dragen of niet. Om mijn mond open te doen of hem dicht te houden. Om hulp te zoeken of het alleen op te lossen. Om iets te zien als springen of als vallen. Ik heb altijd een keuze. Als iemand mij probeert te verdrinken, kan ik kiezen om terug te vechten of te stoppen met ademen. Elke verplichting die ik ooit ben aangegaan, is een keuze geweest, maar is geen restrictie voor de toekomst. Ik kan elke dag weer kiezen. Elke dag, elk moment is een keuze. En in die keuze zit mijn vrijheid. Ik ben vrij. En niemand, helemaal niemand, kan me die vrijheid afnemen.

12716970_1653088564952293_1384587806_n

1 Comment on Ik ben vrij