IMG_0757Soms heb je wel eens van die dagen… Dan komt er niets uit je handen, kun je je niet concentreren of je nergens toe zetten. Het begint vaak al bij het moment dat de wekker gaat. Na zeventien keer snoozen besef je dat de dag al ruimschoots is begonnen en dat je wellicht toch langzaam je ogen moet openen. Maar ach, je hebt die dag geen afspraken. Misschien draai je je nog een keer om, of besluit je uit bed op de bank te ploffen om je netflix-to-watch-list weg te werken.

Ik ben daar niet zo goed in, lui zijn. O ja, ik heb zeker dagen dat ik mijn bed moeilijk uit kom en ik het liefst de hele dag wil slapen, maar toch doe ik dat nooit. Een hele dag op de bank zitten met een boek of filmpje? Nee, dan voel ik me veel te nutteloos. Jammer eigenlijk, want iedereen heeft misschien wel eens een dagje niets nodig. Een dag om te dagdromen, te mijmeren of te fantaseren (prachtige woorden trouwens!). Wie weet wat voor een briljant idee zich dan openbaart?

De experts in lui-zijn-zonder-schuldgevoel zijn zonder twijfel katten. Een kat slaapt gemiddeld 16 tot 18 uur per dag, waarbij ik er gemakshalve vanuit ga dat ze zich daar alles behalve schuldig over voelen. Wat heerlijk moet dat zijn. Ik kan nog veel van ze leren. De komende tijd ga ik eens experimenteren met meer tijd nemen om te niksen, me lui te voelen of misschien wel gewoon eens een middagdutje te doen. Hoe te gek zou dat zijn!?

IMG_0999

Comments are closed.