Inmiddels weten jullie vast dat ik regelmatig op een paard zit. Een poosje geleden schreef ik over mijn eerste strandrit. Heerlijk! Maar daar houdt mijn paardendroom nog niet op… ik heb nog een aantal bijzondere wensen.

brave-merida_01Boogschieten te paard Sinds ik de Disneyfilm Brave heb gezien, wil ik ook met pijl en boog te paard, galopperend door het bos racen. Wat lijkt me dat heerlijk. De wind in mijn haren in volle galop. Vol vertrouwen, een zijn met je paard. Zoevend tussen de bomen door. Dan ook nog tegelijkertijd elke roos raken met de pijlen die moeiteloos uit mijn boog schieten. Whohoo!

c43759773c98637545f0d10e73e568c7Als ridder een steekspel winnen Om een beetje in dezelfde sfeer te blijven, zou ik ook graag een keer aan een steekspel meedoen. Ken je die scene uit Game of Thrones, waarbij twee ridders te paard het tegen elkaar opnemen? Voor de paarden loopt het geloof ik niet zo goed af, helaas. Maar wat ziet het er prachtig uit. Paarden in vol harnas, vol kracht, vol leven. Hoe moet dat er vroeger uit gezien hebben? Jonkvrouwen wenend in de torenkamer omdat hun grote liefde door een arrogante riddervriend is neergestoken. Jouw macht en kracht moest aan je paard te zien zijn. Wat een andere wereld.

Zwemmen met een paard Dit klinkt weer een stuk vriendelijker. De meeste paarden vinden water aan het begin een beetje eng, maar als ze er aan gewend zijn kunnen ze prima zwemmen. Wat lijkt het me bijzonder om dat een keer te mogen ervaren. Bucketlist item!

8qb2fqttpfc5xqkkwry0gkgaerlpji28krhqwukzv2y

Bron foto’s

  • 1: screenshot van de film Brave
  • 2: bron onbekend / Pinterest
  • 3: bron

Comments are closed.